Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

Catalanisme i obrerisme

Coordinació
Xavier Milian Nebot Roc Solà
Epíleg
Ignasi Bea Seguí

Recull antològic dels llibres i opuscles publicats pel militant del POUM Jordi Arquer, pioner català en la teorització de l'alliberament nacional i social al segle XX.

 

Catalanisme i obrerisme recull una antologia de tots els llibres i opuscles publicats pel militant independentista i socialista Jordi Arquer durant la dictadura de Primo de Rivera, la II República, la Guerra Civil i la postguerra, des del seu exili a Mèxic. En les seves publicacions hi trobem la voluntat de difondre i conscienciar sobre dues qüestions, que per a ell no sols tindran la mateixa transcendència, sinó que són dues cares de la mateixa moneda: la llibertat dels Països Catalans i la revolució socialista. Com diria ell mateix: «Com més català més socialista, com més socialista més català».

Des de la seva joventut, no sols serà un destacat teòric autodidacta (el 1926 crearà els Cercles d’Estudis Marxistes que seran l’origen del Partit Comunista Català), sinó que també serà un líder polític (fundació del PCC, fusió amb el grup de Maurín per crear el Bloc Obrer i Camperol i, posteriorment, amb el grup de Nin el POUM...) i sindical (CADCI, CNT i UGT). La seva obsessió per la indestriabilitat de la qüestió nacional i social, present a les planes de L’Hora, farà que sigui etiquetat despectivament com «del grup nacionalista» dins del comunisme heterodox dels anys 30.

El pròleg a «El comunisme i la qüestió nacional i colonial», «Los comunistas ante el problema de las nacionalidades ibéricas»... i «El futur de Catalunya i els deures polítics de l’emigració catalana», publicat l’any 1943 des de Mèxic, on defensa la tríada independència, socialisme i Països Catalans, són importants assajos, que podem considerar una de les primeres pedres de l’espai ideològic que actualment coneixem com a esquerra independentista.

 

20,00 Impostos inclosos
Afegir
Data de publicació: de maig 2023
Pes: 500 gr
Pàgines: 372
ISBN: 978-84-18705-53-3