Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.
Maurín

Joaquim Maurín

Joaquim Maurín i Julià neix a Bonansa, a la Ribagorça, el 12 de gener de 1896 en una família relativament acomodada i en un Aragó sota la petja de ferro del caciquisme. Amb divuit anys col·labora amb la revista republicana aragonesista Talión i, al capde poc, fa el salt a Lleida, on s’estrena com a mestre al Liceu Escolar de Geografia i Història. Sota l’influx del moviment obrer lideratper la CNT, Maurín es compromet amb el sindicalisme revolucionari el 1920, i converteix Lleida, «Mauringrad», en l’epicentre de tota una generació que s’emmiralla en la Revolució Russa. Des de les pàgines de Lucha Social i La Batalla, Maurín comença el seu trànsit al marxisme. Els viatges a Rússia com a delegat de la CNT, la repressió sota la dictadura de Primo de Rivera i el pas pel Partit Comunista d’Espanya el consagren com un dirigent obrer extraordinari. El 1931, funda el Bloc Obrer i Camperol, dos anys després proposa la creació de l’Aliança Obrera i el 1936 surt elegit com a únic diputat del Front Popular pel Partit Obrer d’Unificació Marxista. Les seves tres grans obres en forma de llibre són, de fet, d’aquest període. La guerra civil posa fi a aquesta trajectòria, en ser empresonat pel franquisme a l’Aragó el 1936. Comença un periplede deu anys a les presons de Franco, fins a poder exiliar-se als Estats Units, on funda una agència periodística de signe conservador, l’American Literary Agency. Mor a Nova York el 5 de novembre de 1973.

Llibres de Joaquim Maurín

Les forces motrius de la revolució
La reedició d'escrits de Maurín inèdits en català, en el cinquantenari del militant i pensador més original del marxisme català. Aquesta antologia es compon de dues parts de l’obra de Joaquim Maurín inèdites en català. Per un cantó, suposa la traducció al català d’un llibre de Maurín, La revolució espanyola, mentre que per l’altre implica principalment la publicació dels articles que ell...
21,00 Impostos inclosos
Afegir