Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

100 anys de marxisme i qüestió nacional als Països Catalans

 2 volums. Més de 1.600 pàgines. Un segle d’història, compromís i lluita per la llibertat

Xavi Milian, en una tasca titànica, sintetitza per primera vegada els textos dels principals dirigents, organitzacions i mitjans que han desenvolupat una proposta política que vincula la lluita nacional amb la lluita social al nostre país al llarg dels últims 100 anys de la nostra història (1910-2010). El resultat, dos volums amb un total de més de 1.600 pàgines que condensen un segle d’història, compromís i lluita per la llibertat.

Impulsem una campanya de micromecenatge a Verkami per tal de fer possible aquesta obra. I t'animem a contribuir-hi.

Després de més de dos anys de feina, podem afirmar amb molta il·lusió que el llibre ja està en la fase final de revisió. L'autor és Xavier Milian, doctor en Dret i llicenciat en Història i en Periodisme. Milian és codirector de la col·lecció Fil Roig i autor de diversos llibres vinculats a la història del catalanisme i a l'actualitat política i social.

Comencem la campanya de micromecenatge a Verkami per fer-vos-en partícips, no només perquè ens ajudeu a fer-lo possible sinó perquè creiem que un llibre que indaga en una de les tradicions polítiques més riques del nostre país, només té sentit si la militància, organitzacions i poble que n’és hereu, se’l sent seu i participa activament en fer-lo possible.

 

El llibre en dades

  • 100 anys d'història

  • 1.600 pàgines en 2 volums

  • 17x24 cm, format de llibre gran

  • 300 partits i organitzacions ressenyades

  • 400 autors i autores ressenyades

  • 400 diaris, revistes i publicacions citats

  • 33 arxius i hemeroteques consultades

  • 400 llibres citats

  • Esquema de l'evolució de tots els partits polítics marxistes als Països Catalans (Catalunya Nord, Illes, País Valencià i Principat) des de 1923 a 2010.

Seguint les petjades de Josep Benet

Josep Benet, gràcies a la tasca de Graells i Pi de Cabanyes, va publicar «Marxisme català i qüestió nacional catalana: 1930-1936» a l’exili. Per primer cop, després de la Guerra Civil espanyola, es demostrava abastament i mitjançant la reproducció de fonts primàries la importància cabdal de la qüestió nacional catalana en els diferents corrents d’esquerres o marxistes a Catalunya durant el període de la II República. Desautoritzava, així, certs sectors de l’esquerra jacobina que continuaven titllant el «nacionalisme» com una «deriva burgesa». Quasi cinquanta anys després, Milian agafa el relleu de Benet, i no sols fa possible aquell segon volum que prometia sobre el període 1936-1939 i que mai va veure la llum, sinó que realitza una recerca arxivística faraònica per tal de publicar «100 anys de marxisme i qüestió nacional als Països Catalans».

Editar amb cura un llibre imprescindible

Aquest projecte el volem desenvolupar cuidant al màxim tots els detalls. Una edició excel·lent que estigui a l'altura de la magnitud del projecte, de la seva aportació en el camp de la historiografia i les ciències polítiques i de la cura tinguda en la selecció i edició dels textos.
 

Sobre les recompenses

Per agrair el suport dels i les mecenes, farem un marxandatge exclusiu per aquelles que participeu en la campanya de micromecenatge.

És per això que hem dissenyat una làmina (18x25cm) i una llibreta (a6) amb una il·lustració d’Helios Gómez, un dels artistes referents i emblemàtics de l’esquerra revolucionària d’inicis del s.XX al nostre país.

Helios Gómez va ser un sindicalista, militant revolucionari, poeta i il·lustrador gitano. Català d’adopció, va participar en l’Aliança d’Intel·lectuals Antifeixistes de Catalunya, va ser comissari polític de l’UGT, membre del PSUC i sindicalista de la CNT.
 

L’aval d’una editorial consolidada

El llibre el publica Tigre de Paper, editorial que l’any passat va celebrar els seus 10 anys i que ja ha superat més de 120 títols publicats. Tigre de Paper s’ha consolidat com una editorial de referència dels llibres i idees radicals. Aquest segell combina la publicació de llibres que estimulen el pensament crític amb una alta qualitat tant pel que fa a l’edició com pel que fa al disseny. Tigre de Paper forma part de la cooperativa KULT, que també impulsa la Fira Literal i la revista Catarsi Magazín, coordina Bellaterra Edicions i des de fa pocs mesos ha creat la xarxa KULT amb una àmplia comunitat al voltant.

Els homes no saben estimar

20.01.2022

L’Agulla Daurada, una nova editorial que neix per sacsejar la narrativa en català

1.06.2022