Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

L’Agulla Daurada, una nova editorial que neix per sacsejar la narrativa en català

Puntada rere puntada, construïm un catàleg que, a partir d’històries concretes, ens permeti abordar els grans temes de la nostra societat.

 

Aquest dimecres 1 de juny s’ha presentat a la premsa L’Agulla Daurada, un atrevit segell que neix per sacsejar la narrativa en català i que està especialitzat en ficcions contemporànies que promouen el pensament crític i conviden a la reflexió.

El nou segell l’impulsa Tigre de Paper, editorial referent en pensament crític i llibres radicals en català. L’Agulla Daurada es caracteritzarà per publicar històries de qualitat incontestable, combinant grans clàssics contemporanis i nous autors que sorprenen per la seva sensibilitat a l’hora retratar aquesta societat i imaginar nous mons possibles.

Anna Roca es posa al capdavant del nou segell com a coordinadora editorial. És cofundadora de la Llibreria Papasseit de Manresa i participa en diversos projectes culturals vinculats a les arts visuals i la literatura. Ha treballat en gestió i comunicació cultural, disseny i producció d'esdeveniments i, des del juny del 2020, és presidenta de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central.

 

Narrativa compromesa i incòmoda

A la trobada amb la premsa, Anna Roca ha expressat «el ferm convenciment que la narrativa pot ser una porta d’entrada al pensament i la consciència crítica. Amb aquesta voluntat, i puntada rere puntada, estem construint un catàleg que, a partir d’històries concretes, ens permeti abordar els grans temes de la nostra societat».

Marc Garcés, coordinador editorial de Tigre de Paper, ha explicat la decisió de crear el nou segell: «Tenim un bagatge de més de 10 anys publicant assaig i narrativa compromesa en català. Amb L’Agulla Daurada podrem tenir millor cura de tots els llibres que publiquem a la cooperativa. Aquest nou segell no vol publicar una literatura complaent, sinó que ens tregui de la zona de confort». En aquest sentit, l’Agulla Daurada es presenta amb una línia editorial de narrativa en català que defuig els clixés i convida a reflexionar sobre les formes, necessitats, conflictes i lluites de la nostra societat.

El nou segell entronca amb el compromís de la cooperativa amb la cultura del país i a enriquir l’àmbit cultural i literari en la nostra llengua.

 

Primers títols al setembre

Coincidint amb la Setmana del Llibre en Català, L’Agulla Daurada arribarà a les llibreries el mes de setembre amb un títol de la guardonada Marysé Condé i un clàssic de Pier Paolo Pasolini. Durant la tardor també publicarem al grec Dimitris Hatzís i el clàssic 'La mare', de Maksim Gorki.

La proposta de L’Agulla Daurada parteix del compromís amb l’estímul del pensament crític que qüestiona les desigualtats i opressions; amb la publicació d’autors i autores racialitzades; amb equitat entre autors homes i autores dones, i persones LGTBIQ+, i amb pràctiques ecològiques i de consum responsable.

 

L’aval de la cooperativa KULT

La cooperativa KULT és un referent en el pensament crític, amb l’impuls de projectes com les editorials Tigre de Paper i Bellaterra Edicions, la fira d’idees i llibres radicals Literal o la publicació Catarzi Magazín. L’Agulla Daurada se suma com a nou projecte.

100 anys de marxisme i qüestió nacional als Països Catalans

3.02.2022

Novetats tardor 2022: Llibres per combatre un futur incert

13.09.2022