Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

CENTENARI LENIN: Publiquem 'Tot el poder per als soviets!'

L'any del centenari de la mort de Lenin, publiquem 'Tot el poder per als soviets!'. L’antologia més completa que s’ha fet mai de Lenin en català.

 Ara fa 100 anys, el 21 de gener de 1924 Moscou s'acomiadava d'un dels pensadors marxistes que més ha influït en les organitzacions comunistes d'arreu del món.

Un llegat que volem mantenir ben viu i, és per això, que us presentem la nostra novetat: Tot el poder per als soviets!,  una introducció al pensament de Lenin a partir d’una selecció dels seus escrits que abasta pràcticament tota la seva vida política. 

Expliquem, reformulem i reprenem el llegat de l’ambició revolucionària de Lenin, que els enterramorts del capitalisme no han aconseguit soterrar un segle després de la seva mort.

Lenin és un dels pensadors marxistes que més ha influït en les organitzacions comunistes d’arreu del món. Principal líder de la insurrecció d’octubre de 1917, també va ser el màxim dirigent del primer estat socialista sorgit arran de la revolució soviètica. 

Però cent anys després de la seva mort, i en el context dels Països Catalans, l’obra de Lenin ens pot interpel·lar d’alguna forma? De quina? Encara parla de nosaltres, la classe treballadora?

El llibre Tot el poder per als soviets! és una introducció al pensament de Lenin a partir d’una selecció dels seus escrits que abasta pràcticament tota la seva vida política. Uns textos que situen els grans temes de debat sobre els quals va teoritzar, així com alguns de més desconeguts: la necessitat d’un partit obrer, els mètodes per desenvolupar la revolució i el paper dels soviets, els reptes i les dificultats per a la construcció de l’estat socialista, la qüestió nacional, l’imperialisme, la situació de la dona, el fet religiós, l’emigració, el parlamentarisme, o l’educació i la cultura.

En una carta al marxista rus P. B. Axelrod del 16 d’agost de 1897, un jove Lenin de 27 anys exposava:

«No hi ha res que desitgi tant, ni en què hagi somniat tant, com poder escriure per als obrers.»

Llibres relacionats

Edició solidària amb Palestina d''El meu poble viurà', de Leila Khaled

30.10.2023

'La pròxima vegada, el foc', de James Baldwin

1.02.2024