Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

'La pròxima vegada, el foc', de James Baldwin

En el centenari del seu naixement, publiquem un petit llibre de James Baldwin: La pròxima vegada, el foc. Dos assaigs que fan una advertència convincent i de plena vigència sobre els efectes del racisme. Què vol dir ser negre a Estats Units? Quina és la lògica perversa del racisme americà? Sobre aquestes i d'altres qüestions escriu Baldwin a la novetat que presentem. 

A l'editorial Tigre de Paper, hem encetat un nou any carregat de noves propostes! Presentem una novetat de l'escriptor nord-americà James Baldwin, conegut per la seva tasca política, manifesta en els seus assaigs de crítica social. Aquest 2024 se celebren 100 anys del seu naixement. 

Al llibre La pròxima vegada el foc, James Baldwin, amb convicció, claredat i passió, fa una advertència imperiosa sobre els efectes del racisme que continua sent urgent seixanta anys després de la seva publicació original.

 En el primer dels dos assaigs que componen l’obra ara publicada en català, “El meu calabós trontollà: Carta al meu nebot en el primer centenari de l’Emancipació,” Baldwin ofereix una orientació càlida i determinada sobre què vol dir ser negre als Estats Units i explica la lògica perversa del racisme americà.

 A “Al peu de la creu: Carta escrita des d’una regió del meu pensament,” Baldwin narra el seu viatge espiritual per l’església després d’una crisi religiosa als catorze anys, i després a fora una altra vegada, així com la seva trobada amb Elijah Muhammad, el líder de la Nació de l’Islam. De principi a fi, Baldwin ens urgeix a confrontar-nos amb les institucions opressives de la raça, la religió i la condició de nació mateixa, i insisteix que la resiliència compartida entre negres i blancs és l’únic camí per tirar endavant. De la mateixa manera que és un balanç del passat racista d’Amèrica, La pròxima vegada, el foc també és una crida alta i clara a preocupar-se, tenir valentia i amor, i una llum per al camí.

Llibres relacionats

CENTENARI LENIN: Publiquem 'Tot el poder per als soviets!'

26.01.2024

La salut mental és una qüestió política. Publiquem 'Món de bojos', de Micha Frazer-Carroll

9.02.2024