Cistella de la compra

{{ item.full_title }} {{ item.description }}
-
{{ item.quantity }}
+
Gratuït
0€
Subtotal
Cupó de descompte {{ cart.coupon_name }} x
{{ cart.coupon_message }}
Enviament exprés Enviament normal
Si arribes a 30€ tindràs la missatgeria gratuïta. Si no, pots tenir-la per 3€ o escollir l’enviament de 3 a 15 dies laborables, gratis per qualsevol import.
Total
Carro de la compra vacío Actualment no tens cap producte a la cistella de la compra. Anar a la llibreria.

La crònica d'uns fets repressius que van marcar una generació de l'independentisme

En encesa espera, de Benet Salellas, l'última novetat publicada per Tigre de paper, relata les vivències d'una quarentena d'independentistes detinguts en el marc de l'Operació Garzón

L’estiu de 1992 una quarantena d’independentistes catalans van ser detinguts en el marc de l’Operació Garzón per tal de garantir la pau social en la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Mentre a la superfície la societat de l’espectacle gaudia amb l’eufòria esportiva, a les entranyes de l’Estat, a les garjoles de la Guàrdia Civil, aquells arrestats eren cruelment torturats i maltractats.

L'editorial Tigre de paper, publica en català En encesa espera, de Benet Salellas, un dels juristes més compromesos del nostre país traça una crònica minuciosa d’aquest episodi fosc de la història recent.

En aquestes pàgines s’hi relata aquesta experiència i com allò que cercava trencar-los i destruir-los per sempre més va ser capgirat per una persistent campanya de denúncia culminada amb una condemna del Tribunal d’Estrasburg al Regne d’Espanya per no haver investigat el que els havia passat. Les diferents mirades, les distintes reaccions i la pluralitat de vivències al voltant del cas hi desfilen de forma entrelligada com una teranyina que va del present al passat recorrent el país, evocant-ne els p protagonistes, dialogant-hi, de vegades en primera persona, de vegades escoltant-los o recuperant-los del sumari judicial... Tot plegat, amb l’objectiu de construir un mosaic integral i diacrònic a partir d’uns fets que van marcar una generació i que avui serveixen per entendre més bé el present i els possibles embats del futur.

Una crònica d'uns fets repressius que van marcar una generació de l'independentisme i que serveixen, avui, per entendre més bé el present i els possibles embats del futur.
 

El llibre es presentarà, de moment, a Barcelona i Girona.

- Barcelona: dimecres 28 de febrer a l'Ateneu Barcelonès. Amb la participació de: Benet Salellas, Mònica Terribas, Ramon Piqué i Carme Porta.

- Girona: divendres 1 de març a el centre d'El Foment de Girona. Amb la participació de: Benet Salellas, Raquel Vilas i Josep Maria Terricabras. 

 

Llibres relacionats

La salut mental és una qüestió política. Publiquem 'Món de bojos', de Micha Frazer-Carroll

9.02.2024

Novetats de Tigre de Paper per aquest Sant Jordi 2024

20.03.2024